LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem.

Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.

Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom.

Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.

LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd.

Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.

HVB-dagen Göteborg - 18 april 2018

HVB-dagen på Göteborgs Konserthus

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på HVB. HVBGuiden.se arrangerar för sjätte året i rad en HVB-dag i Göteborg onsdagen den 18 april.

Det är ett slutet branschevenemang avsett för dig som arbetar med placeringar eller har en ledande befattning inom socialtjänst, kriminalvård eller Landsting.

Här träffar ni potentiella samarbetspartners, hittar nya HVB-hem, tar del av senaste nytt och får massor med inspiration till er dagliga verksamhet.

Välkommen till vårens stora mötesdag i Göteborg 2018, helt kostnadsfritt!


Anmäl dig här! Program

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

"Att vara en missbrukande mamma - lära sig leva med vetskapen om att ha skadat sitt eget barn"
Föreläsare: Ulla-Maria Andersson, författare, terapeut på ett behandlingshem för kvinnor, personlig och professionell erfarenhet av beroendeproblematik, kriminalitet, våld i nära relationer och att vara missbrukande mamma.
Missbruk är förknippat med skuld och skam och något man inte talar om...
Ulla-Maria vill nu bryta tabut kring ämnet och berättar om sitt liv som missbrukande mamma. Om skulden och skammen och om hur plågsamt det är att välja drogen istället för sitt egna barn.
Hon berättar om de dubbla känslor som uppstår när ens barn placeras i fosterhemsfamilj: lättnaden över att fosterhemsfamiljen tar ansvar för det hon inte själv klarar men smärtan i att någon annan är en bättre mamma till hennes barn än hon själv. Vi får en inblick i hur det är att växa upp med psykisk ohälsa i familjen, med övergrepp, missbruk och kriminalitet. Och många års vistelse på kvinnofängelset Hinseberg.

10.15 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
"Hjärnans utveckling i skärmarnas tid – Vad förlorar vi när samtalet försvinner?"
Föreläsare: Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala universitet.
Om vad som sker med vår hjärna när mängder av skärmar tar allt större plats i vårt liv. Och delvis eller mycket ersätter det normala samtalet mellan fyra ögon. Vad händer med oss då? Betydelsen för hjärnans funktion av stimulans, stress, multitasking, men också sömnbrist berörs, liksom olikheter av olika slag mellan individer – hur klarar vi av kraven och anpassningen?

11.50 Lättare lunch

13.00 "Hedersrelaterat liv, våld och mord"
Föreläsare: Representant från GAPF (Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime)
Hur är det att leva under hedersrelaterat våld och förtryck? Hur ska vi bemöta de som utsätts för hedersrelaterade brott? Hur kan vi förebygga hedersrelaterat våld och förtryck? Varför fortsätter hedersvåld i Sverige?
Med större kunskap om hederskultur och mekanismen bakom hedersrelaterade brott kan personal inom socialtjänsten på ett bättre sätt identifiera, hantera och se till individens behov i dessa ärenden. 
Föreläsaren har lyft upp det hedersrelaterade våldet i ljuset och på den politiska agendan, ett problem samhället länge blundat för men efter flera uppmärksammade våldsdåd och mord blivit en angelägen samhällsfråga. Hon har sitt ursprung i södra Kurdistan. Under uppväxten blev hon själv utsatt för hedersvåld. Hennes bror ville få henne bortgift, vilket hon motsatte sig. Vid 17 års ålder lämnar hon sin familj, efter det att brodern misshandlat och dödshotat henne. 1993 kom hon till Sverige som politisk flykting. Föreläsarens rätta identitet är fram till denna dag skyddat.

13.45 Fika och mingel med utställarna

14.15

Föreläsningen fortsätter om hedersrelaterat liv, hedersvåld och hedersmord.

15.15

Vi avrundar dagen med utlottning av fantastiska priser!

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Funasdalens Utvecklingscenter