LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem.

Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.

Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom.

Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.

LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd.

Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.

HVB-dagen Växjö - 15 maj 2018

HVB-dagen på Växjö Konserthus

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på HVB. HVBGuiden.se arrangerar för tredje året i rad en HVB-dag i Växjö tisdagen den 15 maj.

Det är ett slutet branschevenemang avsett för dig som arbetar med placeringar eller har en ledande befattning inom socialtjänst, kriminalvård eller landsting.

Här träffar ni potentiella samarbetspartners, hittar nya HVB-hem, tar del av senaste nytt och får massor med inspiration till er dagliga verksamhet.

Välkommen till vårens stora mötesdag i Växjö 2018, helt kostnadsfritt!


Anmäl dig här! Program

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

"Att vara en missbrukande mamma - lära sig leva med vetskapen om att ha skadat sitt eget barn"
Föreläsare: Ulla-Maria Andersson, författare, terapeut på ett behandlingshem för kvinnor, personlig och professionell erfarenhet av beroendeproblematik, kriminalitet, våld i nära relationer och att vara missbrukande mamma.
Missbruk är förknippat med skuld och skam och något man inte talar om...
Ulla-Maria vill nu bryta tabut kring ämnet och berättar om sitt liv som missbrukande mamma. Om skulden och skammen och om hur plågsamt det är att välja drogen istället för sitt egna barn.
Hon berättar om de dubbla känslor som uppstår när ens barn placeras i fosterhemsfamilj: lättnaden över att fosterhemsfamiljen tar ansvar för det hon inte själv klarar men smärtan i att någon annan är en bättre mamma till hennes barn än hon själv. Vi får en inblick i hur det är att växa upp med psykisk ohälsa i familjen, med övergrepp, missbruk och kriminalitet. Och många års vistelse på kvinnofängelset Hinseberg.

10.15 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
"Hjärnans roll vid beteenden och känslor, minnen och tankar"
Föreläsare: Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala universitet.
I ett modernt samhälle med dess många krav får människans hjärna ibland problem med anpassning och funktionalitet. Dess hälsosamma utveckling beror inte minst av stimulans av olika slag, men får inte överbelastas alltför mycket.
Hur individens hälsa kan kopplas till känslomässiga upplevelser är intimt förknippad med hjärnans sätt att fungera. Exempel på detta ges under föreläsningen.

11.50 Lättare lunch

13.00

"Att bemöta med utvecklande kommunikation"
Föreläsare: Lasse "Brandmannen" Gustavson, inspirationsföreläsare med såväl praktisk som teoretisk kunskap.
Med värme och humor delar Lasse med sig av kunskap och erfarenheter kring att möta kollegor och brukare på ett utvecklande vis. Självkänsla, engagemang och utforskande attityd, är under denna föreläsning, ledord för att visa på hur vi kan skapa en utvecklande samarbetskultur.
Som nyutbildad brandman brännskadades han livshotande i samband med en utryckning. Han kunde efter 2 års rehabilitering återgå till utryckningstjänst. En seger för honom själv, för kollegorna och arbetsgivaren. Lasse har sedan dess utbildat sig till Hälsopedagog med inriktning mot mental träning, grupputveckling och ledarskap.

13.45 Fika och mingel med utställarna

14.15

"Att bemöta med utvecklande kommunikation"
Föreläsare: Lasse "Brandmannen" Gustavson
Föreläsningen fortsätter.

15.00

Vi avrundar dagen med utlottning av fantastiska priser!

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Funasdalens Utvecklingscenter