Frelsning inom LSS p Socialtjnstdagen i rebro
LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

Caritagården

Tfn: 0733-645542

Besöksadress: Grönadal 6, 362 92 Tingsryd
Föreståndare: Anna Hansson, 070-8611541
Placeringsansv: Anna Hansson, 070-8611541
Platsantal: 3
Lagrum: LSS 9:6, Korttidsvistelse utanför hemmet


Målgrupp: Vi erbjuder korttids- och bedömningsboende till vuxna kvinnor, målgruppen är 18-40 år med autismspektrumtillstånd i en fantastisk miljö där man lever här och nu. vi arbetar aktivt med våra klienter efter en genomförandeplan och utgår från kvinnans förmågor och mående.

Verksamhetsinriktning: Vi på Caritagården arbetar med:

vi har kontakt med välrenommerade psykologen Michael Karlsson som gör utredningar samt att vi arbetar med personligt stöd för att öka självkänsla, motivation och sänka stress.

Tydliggörande pedagogik, vi ser till varje klients behov och arbetar med sociala berättelser scheman, seriesamtal, rollspel. Miljön runt oss är visuellt uppmärkt.
Under 6 månader så gör Michael en utredning samt att vi tar fram metoder runt klienten som kommunen sen tar vid. Vi kan på kort tid göra stora förändringar för klienterna och vi tar fram ett arbetssätt som fungerar. Vi finns på en gård med hästar och katter som vi har med i arbetet om klienten vill detta. vi tar emot våra klienter även över tid för de som behöver det. vi har möjlighet till behandlingar KBT, DBT och Mi.

Geografi: Vi finns i en villa på 150 kvm som är nyrenoverad och fräsch, villan ligger i en fantastisk lugn och tyst miljö ute på landsbygden. Du får ett stort rum när du bor hos oss där du kan dra dig tillbaka i enskildhet när du behöver. Rummen har gemensamma toaletter och dusch.

Vi har två busslinjer i närheten av gården samt tillgång till bil som vi använder oss av när det behövs. Eftersom vi har naturen precis utanför fönstret så vistas vi mycket ute, vi plockar bär, rider, tränar med våra hundar eller bara njuter och tar det lugnt.

Gården ligger en bit ut på landet, men för att inte bli isolerade tar vi ibland och åker och hittar på saker utanför gården, går på bio, bowlar, badar mm.

Huvudman: Caritagården AB

Org nr: 556916-1630

Upptagningsområde: Rikstäckande

Inskrivningsförfarande: Klienten ska ha en Autismspektrumdiagnos.

Övriga upplysningar: På Caritagården har vi ett nära samarbete med psykolog, läkare, sjuksköterska samt att här arbetar personer som har flera olika former av utbildningar, så som socionom, beteendevetare, socialpedagog, yrkeshandledare inom neuropsykiatri, sjuksköterska, skötare. Vi vill ha en bredd i vår kompetens för att ge de unga kvinnorna bästa möjlighet att lyckas hos oss.

Vi har många års erfarenhet av neuropsykiatri som vi tar med oss i arbetet.

All personal är handplockad för att passa i verksamheten.

"Caritagården" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Dubbeldiagnos
Neuropsykiatriska diagnoser
Ångestsyndrom
Lagrum
LSS 9: 6p. - Korttidsvistelse utanför hemmet
Målgrupp
Endast flickor
Endast kvinnor
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Personalhandledning finns
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO
Vårdpedagogik
Arbetsrelaterad rehabilitering
Socialterapi