LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Kungsängen i Nora

Tfn: 010-202 98 02

Besöksadress: Prästgatan 16, Nora
Postadress: Prästgatan 16, Box 65, 713 31 Nora
Placeringsansv: Monika Lazarevic, 010-2029802, Anders Alamaa 072-2533160
Platsantal: 115
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Kungsängen i Nora AB arbetar sedan 1992 med Bostad med särskild service enligt 9§9 LSS. Vår målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt, tillhörande personkrets 1 och 2. Många av de boende har tilläggsproblematik och ett stort omvårdnadsbehov. De behöver en tydlig struktur och dagliga rutiner är därför viktiga.

Verksamhetsinriktning: Kungsängen i Nora AB har i dagsläget 18 gruppbostäder för personer med medfödda funktionsnedsättningar samt en verksamhet för personer tillhörande personkrets 2 . Inriktningen är en målgrupp som tillhör personkrets 1 och 2 men som har tilläggsproblematik som till exempel psykiatridiagnoser. Vi har stor erfarenhet av personer med komplex problematik, många gånger med utagerande beteende. Vårt koncept är att ta emot personer där det varit svårt att hitta boendeformer som passar samt att ta emot personer i akuta situationer.
Vårt arbetssätt bygger på att skapa stabila och trygga relationer mellan boende och personal där den boendes delaktighet, värdighet och integritet står i fokus.
Kungsängens gruppbostäder har idag uppdrag från flera olika kommuner i Sverige.

Målsättningen är att ha en god och regelbunden kontakt med myndigheter och anhöriga.

Vi har också möjlighet att ordna enskilda lösningar vid behov, till exempel då någon har svårt att bo med andra personer nära inpå. Då inom lagrum LSS 9§2. I de situationerna har vi ett antal lägenheter som den enskilde kan hyra. Lägenheterna ligger i nära anslutning till våra gruppbostäder men det finns även personalutrymmen till varje lägenhet.

Geografi: Kungsängen i Nora AB har gruppbostäder belägna i Enköping, Fagersta, Karlstad, Kopparberg, Kvicksund, Laxå, Nora, Sala, Rörbäcksnäs och Örebro. Daglig verksamhet finns belägna i Nora, Örebro och Västerås.

Vi arbetar även med anpassade boendelösningar med insats enligt LSS § 9:2 eller enligt SoL.

Huvudman: Kungsängen i Nora AB

Org nr: 556714-0420

Upptagningsområde: Hela landet

Inskrivningsförfarande: Vid en förfrågan om plats vill vi inhämta så mycket information som möjligt, för att på bästa sätt se hur vi kan möta brukarens behov. Tillsammans med kommunen gör vi en planering om hur placeringen ska gå till, samt kommer överens om pris. Brukare och anhöriga är välkomna på ett studiebesök, om så önskas. Behöver brukaren hjälp med transport vid inflytt? Då löser vi det!

Övriga upplysningar: Kungsängen i Nora har Hälso- och sjukvårdsorganisation som består av sjuksköterskor, arbetsterapeut samt läkare på konsultbasis.

"Kungsängen i Nora" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Assistansinsatser
Personlig assistans
Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Dubbeldiagnos
Fobier/Depressioner
Hjärnskada
Inlärningsvårigheter
Neurologisk sjukdom
Neuropsykiatriska diagnoser
Parkinsons sjukdom
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Schizofreni
Stroke
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Övriga psykossjukdomar
Lagrum
LSS 9: 10p. - Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder
LSS 9: 2p. - Personlig assistans
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
LSS2
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
LPT
Personalhandledning finns
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO