LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Kostnadsfri placeringshjälp för socialtjänsten  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

Attendo Ringgatans Gruppbostad

Tfn: 073-156 06 92

Besöksadress: Ringgatan 26, Tierp, TIERP
Postadress: Ringgatan 26, 815 37 TIERP
Föreståndare: Henrik Johansson, 0708-515 519
Placeringsansv: Henrik Johansson, 0708-515 519
Platsantal: 5
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Boende och daglig verksamhet med djurnära inriktning.

Verksamheten vänder sig till individer i personkrets 1 och erbjuder bostad med särskild service enligt 9 § 9 LSS. I samarbete med Attendo Säbygatan daglig verksamhet i Uppsala kan vi erbjuda daglig verksamhet enligt 9 § 10 LSS vid Ringgatans Hunddagis, eller i någon annan arbetsgrupp.

Verksamhetsinriktning: Här har hyresgästerna alltid nära till en fyrbent vän.

2020 planerar Attendo öppna en unik verksamhet: Ringgatans gruppbostad och hunddagis, boende och daglig verksamhet i integrerad helhetslösning.

Ringgatans gruppbostad i Tierp öppnade 2017 och ligger bekvämt beläget mellan Uppsala och Gävle. Hunddagiset i samma fastighet har förberetts under 2019 med tillstånd att dagligen ta emot fem hundar. Vi välkomnar även vår engagerade personal att ta med egna hundar under alla dygnets timmar. I samarbete med Attendo Säbygatan daglig verksamhet erbjuds gruppbostadens hyresgäster arbete i hunddagiset och genom detta kan Attendo presentera en sällsynt helhetslösning för djurälskaren.

Gruppbostaden:
Ringgatans gruppbostad har fem platser och alla hyresgäster har egen lägenhet samt tillgång till trevliga gemensamhetsutrymmen, både ute och inne. Vår omsorg och arbetssätt bygger på lågaffektivt bemötande, struktur och tydliggörande pedagogik. Hundarna är verksamhetens pedagogiska bas och genom dem stödjer vi hyresgästernas till ansvartagande, omtanke och kreativitet. Insatserna anpassas efter individens förutsättningar och verksamheten är bemannad med utbildad personal med mångårig erfarenhet dygnet runt. Verksamheten har egen bil.

Lägenhet:
Varje lägenhet omfattar ca. 45 m2 på två rum och kök med eget badrum. Lägenheterna är fullt utrustade med modern kyl/frys, induktionsspis, diskmaskin och mikrovågsugn. Då verksamheten byggdes 2017 är ytskiktet rent och fräscht. Varje lägenhet har egen utgång till trädgården och tillhörande förrådsutrymme finns. Verksamheten har egen tvättstuga.

Attendo är en av landets största vård- och omsorgsgivare och i organisationen finns stor styrka och kompetens. Vi har ständig tillgång till egen HSL-organisation med ex. MAS, Arbetsterapeut, Sjukgymnast och under hela dygnet har vi egen Sjuksköterska.

Geografi: Ringgatans gruppbostad ligger i den trivsamma uppländska småstaden Tierp. Här finns småstadens lugn, men närhet till stadens fläkt. Annars är orten mest känd för Tierps Järnbruk som försett Sverige med brunnslock i 100 år. Här finns allt du behöver på promenadavstånd och Uppsala eller Gävle ligger drygt halvtimmen bort med tåg eller motorväg. Från Uppsala går pendeltåget smidigt vidare till Stockholm. Inom 300 meter från gruppbostaden ligger: Vårdcentral, Psykiatrimottagning, Habilitering, Jourläkarmottagning (Akuten) och Folktandvård.

Huvudman: Attendo

Org nr: 556599-0545

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta Verksamhetchef.

Henrik Johansson
Verksamhetschef

Mobil: 0708 515 519.
henrik.johansson@attendo.se. www.attendo.se.
Attendo Ringgatan. Ringgatan 26. 815 37 Tierp.

"Attendo Ringgatans Gruppbostad" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Broschyrer
Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
CP
Dubbeldiagnos
Fobier/Depressioner
Inlärningsvårigheter
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Schizofreni
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Övriga psykossjukdomar
Lagrum
LSS 9: 10p. - Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO