LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Huskurer för psykisk hälsa

Vi kan alla stärka såväl vår fysiska som psykiska hälsa genom att försöka välja vanor och tankar som gör att vi håller oss friskare och når vår fulla potential.

Det är allmänt känt att träning, frukt och grönt stärker vår fysiska hälsa. Det är däremot inte lika känt hur vi stärker vår psykiska hälsa.

Vår psykiska hälsa kan beskrivas som grunden till vårt välbefinnande och påverkas mycket av våra tankar och känslor som leder till val vi gör, hur vi beter oss och vad vi tänker om oss själva.

Kraftsamling för psykisk hälsa har tagit fram fem huskurer som beskriver hur du stärker dig själv med enkla knep. Samtliga huskurer baseras på forskning om psykisk hälsa och välmående:

1: Bli andfådd minst varannan dag!
2: Prioritera din återhämtning – sätt rutiner för sömn och skärmfri tid!
3: Träffa en vän en gång i veckan!
4: Följ ditt hjärta!
5: Tro inte på allt du tänker – du är inte dina tankar!

Trots att huskurerna är generella, alltså råd som alla människor skulle må bra av att följa, kan huskurerna anpassas utifrån olika förutsättningar, behov och situationer. Kraftsamling för psykisk hälsa har därför anpassat huskurerna för följande målgrupper: personer som mår dåligt och för anhöriga, för idrotten och för arbetslivet.

Källa: www.uppdragpsykiskhalsa.seFler artiklar Visa fler artiklar