LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

LSS-dagen på 7A Odenplan

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på utveckling, möten och samverkan för professionella inom LSS/SoL. LSSGuiden.se arrangerar en LSS-dag i Stockholm den 21 april 2022.

LSS-dagen är mötesplatsen för er som arbetar med placeringar och biståndsbedömningar inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration för ditt dagliga arbete.

Välkommen att föranmäla dig som besökare på LSS-dagen i Stockholm den 21 april 2022. Vi bekräftar din föranmälan via mejl. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

LSS-dagen är nu fullbokad för besökare och vi måste tyvärr stänga anmälan på grund av platsbrist. Nästa LSS-dag i Stockholm är den 29/9. Anmäl dig redan idag för att säkra din plats!

LSS-dagen Stockholm 29 september 2022

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

"Samsjuklighet/funktionsnedsättningar och psykiatri"
Föreläsare: Agneta Björck, sjuksköterska och föreläsare på Smart Psykiatri som arbetar tillsammans med BUP, elevhälsa, vuxenpsykiatri, socialtjänst och kriminalvård i flera regioner.
Hur kan vi göra det komplexa begripligt?
Bedömning och kartläggning av komplexa behov med fokus på funktionsnedsättning och samtidig psykiatrisk sjukdom.

10.15 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
"Ålderdom i LSS"
Föreläsare: Agneta Björck, se ovan.
Förändrade behov vid samtidig funktionsnedsättning och åldrande.

12.00 Lättare lunch

13.00

"Nyheter, och i vissa fall paradigmskiftande nyheter, inom personlig assistans år 2021"
Föreläsare: Finn Kronsporre, jurist och konsult.
Vi tittar närmare på avgöranden från HFD och kammarrätter som i vissa fall bekräftar det självklara, men i vissa fall utgör vad som skulle kunna kallas ett paradigmskifte inom förutsättningarna för personlig assistans.

14.00 Fika och mingel med utställarna

14.45

"LSS - nyckeln till frihet"
Föreläsare: Nora Eklöv, assistansanvändare, har varit generalsekreterare på Unga Rörelsehindrade och studerar nu till journalist.
LSS och personlig assistans är en nyckel till frihet, det möjliggör att kunna leva ett liv som andra.
Det här är en föreläsning om hur mänskliga rättigheter uppfylls med hjälp av LSS och personlig assistans.
Nora kommer även att berätta om sitt liv med det stöd som hon behöver och hur det är att leva utan det stödet.

15.45

Musikalen Lika Olika uppträder i 20 minuter

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

LSS-dagen Stockholm - 21 april 2022

Datum: 2022-04-21
Tid: 08:30-15:45
Ort: Stockholm
Plats: 7A Odenplan

Detta formulär är ej öppet för svar Åhörarmaterial


HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem. Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.


Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom. Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.


LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.