LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

LSS-dagen på Växjö Konserthus

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på utveckling, möten och samverkan för professionella inom LSS/SoL. LSSGuiden.se arrangerar en LSS-dag i Växjö den 24 november 2022.

LSS-dagen är mötesplatsen för er som arbetar med placeringar och biståndsbedömningar inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration för ditt dagliga arbete.

Välkommen att föranmäla dig som besökare på LSS-dagen i Växjö den 24 november 2022. Vi bekräftar din föranmälan via mejl. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Till anmälan

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

"Verktyg för att hantera utmanande situationer och svåra samtal med barn och vuxna"
Föreläsare: Angelica Frithiof har 27 års erfarenhet av att utbilda, inspirera och handleda personal inom socialtjänst, vård och omsorg i ämnen som rör bemötande, svåra samtal, ledarskap och etik i praktiken.
Denna föreläsning ger dig teoretisk och handfast kunskap runt utmanande situationer och svåra samtal i ditt arbete. I en allt mer tidspressad arbetsmiljö är behovet av nytänkande större än någonsin. Här får du direkt anpassad kunskap och praktiska verktyg för att på ett etiskt och kreativt sätt möta människor i olika situationer. Du kommer även att få lära dig om bemötande och arbetsglädje mellan kollegor. Genom att levandegöra teoretiska kunskaper med tydliga exempel och verkliga ”case” så skapar Angelica en utbildning som både ger energi, inspiration och konkret vägledning.

10.15 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
Föreläsningen fortsätter.
Föreläsare: Angelica Frithiof.


12.00 Lättare lunch

13.00

"Drogmissbruk, livet som tung kriminell och att bryta med kriminellt nätverk"
Föreläsare: Maher Turkie, egen erfarenhet av gängkriminalitet och drogmissbruk, grundare till No2Crimes
Den grova brottsligheten, främst det skjutvapenrelaterade våldet och sprängningar, har drabbat Sverige hårt de senaste åren. Kriminella gäng slåss om drogmarknaden och allt fler faller offer för de knarkrelaterade krigen. Det finns samband mellan drogerna, dödsskjutningarna och sprängningarna som förekommer nästan varje dag i vårt land. Kriminell har blivit ett yrke och de kriminella lever på droghandel.

Vi har bjudit in Maher Turkie som kommer att berätta om sitt drogmissbruk, livet som tung kriminell och att bryta med den kriminella världen.

Som tonåring tog han hand om sin mamma och sina syskon eftersom pappan inte var närvarande i hemmet. Han stod i valet att ta ett "vanligt" 9-17-jobb, men trodde att snabba pengar var lösningen på hans problem och valde den kriminella banan. Hans dröm var att bli narkotikapolis men blev istället den polisen jagade. Maher har suttit 6 år i fängelse, både i Sverige och utomlands.

Han försökte flera gånger lämna den kriminella världen och ett tungt drogmissbruk bakom sig. Vändpunkten kom när han på djupet började reflektera kring varför och vilka han sårat genom sina vägval.

Maher figurerar regelbundet i media. Med hans bakgrund i den kriminella sfären blir han ofta kontaktad för att ge en jordnära åsikt kring vad som sker på gatorna i våra städer. Vilka är det som skjuter och varför? Hur kommer framtiden att bli? Vad kan socialtjänsten i sin yrkesroll göra åt problemen?

14.00 Fika och mingel med utställarna

14.45

"Alla mina 30 barn - och deras släkt" 
Föreläsare: Thomas Ardenfors, jour- och familjehemspappa till 30 barn, föreläsare, författare till bland annat boken "Alla mina 30 barn".
Runt 20 400 barn och unga placerades i familjehem i Sverige under 2019. Av de familjehemsplacerade var 60 procent pojkar och 40 procent flickor.*
30 av dessa barn och unga har bott hos familjen Ardenfors. Thomas och Sussi Ardenfors har tagit emot barn under nästan 30 år och de vill fortsätta att göra skillnad för utsatta barn i trettio år till. Under föreläsningen kommer Thomas bland annat dela med sig av erfarenheter som rör både placerade barn och deras föräldrar där det visat sig finnas pågående stöd inom ramen för LSS eller att det ska inledas/pågår en utredning om ytterligare stöd.

Thomas kommer även att berätta om sina erfarenheter av att vara jour- och familjehemspappa, om glädjeämnen och svårigheter som följer med ett barn som ofta haft en tuff förhistoria, och om alla barn och föräldrar de mött sedan de började ta hand om andras barn för 30 år sedan. Thomas föreläser för kommuner i hela landet.

Avslutningsvis kommer vi att få tips och råd för en lyckad placering

15.45

Vi avrundar dagen 

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Till anmälan

LSS-dagen Växjö - 24 november 2022

Datum: 2022-11-24
Tid: 08:30-15:45
Ort: Växjö
Plats: Växjö Konserthus

Min avdelning fattar beslut kring placeringar hos vårdgivare och/eller gör biståndsbedömningar
Välj den som närmast motsvarar din tjänst
Ange ditt mobilnummer för att få en påminnelse innan eventet via SMS.

Åhörarmaterial


HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem. Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.


Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom. Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.


LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.