LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Kostnadsfri placeringshjälp för socialtjänsten  020-10 40 99
Glömt lösenordet?
Åhörarmaterial

HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem.

Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.

Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom.

Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.

LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd.

Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.

Socialtjänstdagen Stockholm - 8 maj 2019

Snart går Socialtjänstdagen 2019 av stapeln - den 8 maj på Westmanska palatset i centrala Stockholm.

 I år fokuserar vi på LSS - Välkommen till en dag fylld med praktisk kunskap, inspiration och nätverkande inom LSS.

Tid: 08:30-15:30
Plats/Lokal: Westmanska Palatset
Besöksadress: Holländargatan 17, 111 60 Stockholm
Pris: 1595 kr (early bird-pris: 1295 kr t.o.m. 30 mars)
Ingår: Föreläsningar, frukost, sittande lunch och fika

Klicka här för att fylla i anmälningsformuläret för dig och dina kollegor!

Föreläsare: Pär Johansson och Angelica Frithiof

"Fördomar, talang och inkludering"

Pär är initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern, en teater där utvecklingsstörda och normalstörda agerar tillsammans på scenen. Sverige är bra på mångfald, men bara i teorin, i praktiken finns det väldigt mycket kvar att göra. Pär är en av de svenskar som gjort mest för att förändra attityderna till personer med utvecklingsstörning. Pärs föreläsning handlar om att trotsa fördomar och tänja på sina egna gränser - om att hela tiden sträva lite längre och vad som händer när man ger människor en chans att utvecklas! Pär har stor erfarenhet från LSS-världen och bjuder på en inspirerande och komisk föreläsning där ingen lämnas oberörd.


"Praktiska verktyg för att hantera svåra situationer i din brukarkontakt" Angelica Frithiof

Angelica Frithiof har nära 25 års erfarenhet av att utbilda, inspirera och handleda personal inom socialtjänst, vård och omsorg i ämnen som rör bemötande, svåra samtal, ledarskap och etik i praktiken. Angelica är utbildad inom bland annat etik, narrativ samtalsmetodik, lösningsfokuserat arbetssätt samt psykologi och använder sig av en beprövad metodik. Genom att levandegöra teoretiska kunskaper med tydliga exempel och verkliga ”case” så skapar Angelica en föreläsning som både ger energi, inspiration och handfast kunskap runt utmanande och svåra situationer i ditt arbete.


ANMÄL DIG HÄR


Program