LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Verkstadsgatans dagliga verksamhet

Besöksadress: Verkstadsgatan 4, 262 71 Ängelholm
Föreståndare: Anette Borup, 073-065 84 76
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 18
Lagrum: LSS 9:10, Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder


Målgrupp: Verkstadsgatan är en daglig verksamhet som vänder sig till dig inom personkrets 1 eller 2 enligt 1§ LSS, som inte har möjlighet att studera eller förvärvsarbeta och är i behov av en meningsfull vardag samt träning. Den dagliga verksamheten ska kunna stimulera till gemensamhet och samhörighet.

Verksamhetsinriktning: Den dagliga verksamheten är uppdelad i två grupper för att på så vis lättare anpassa till dina behov.

Grupp 1
Riktar sig främst till dig inom personkrets 1 och i denna grupp så erbjuds specialanpassade aktiviteter utifrån dina individuella behov och färdigheter. Grupp 1 skall erbjudas en trygg miljö och tillgång till avskildhet. Du kan ha ett eget arbetsrum där du ska känna trygghet och ha tillgång till aktiviteter som passar dig. Det finns rum för att kunna vila och slappna av mellan aktiviteterna.

Exempel på aktiviteter: Rita, måla, pyssla i vår ateljé eller skaparverkstad. Snickeriarbeten i vårt snickeri. Spela instrument, arbeta med lera, kommunikationsträning m.m.

Grupp 2
Även här erbjuds individuella aktiviteter, men vi fokuserar mer på att komma ut och träna i samhället för att eventuellt kunna få en praktikplats. Även enklare vaktmästaruppdrag såsom exempelvis att sätta upp tavlor och gardiner, trädgårdsarbete, åka till återvinning, parkarbete, snickeri etc.
Vi kan också hjälpa till i verksamheter och föreningar för att träna och öka framtida praktik- och arbetsmöjligheter.

Personal och arbetssätt
All personal utbildas i Humanas tre grundläggande metoder:
- Lågaffektivt bemötande
- Alternativ och kompletterande kommunikation
- Tydliggörande pedagogik

Vi anpassar stöd och insatser utifrån dina individuella behov och förutsättningar. Verkstadsgatan bygger på självständighet, inflytande, arbetsinnehåll och individuellt anpassat stöd. Vi vill ta tillvara och stärka de förmågor som finns och stötta när förmågan sviktar.

Huvudman: Humana

Upptagningsområde: Hela Sverige

Övriga upplysningar: Varje år har vi på enheten sommar- och julfest samt bjuder in till öppet hus för allmänheten. Vi erbjuder fysisk aktivitet genom exempelvis promenader.

På Verkstadsgatans dagliga verksamhet tror vi på ett livslångt lärande och vill skapa verksamhet där du ges möjlighet att lyckas och få förutsättningar att växa.

"Verkstadsgatans dagliga verksamhet" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Desintegrativ störning
Inlärningsvårigheter
Neuropsykiatriska diagnoser
Utvecklingsstörning
Lagrum
LSS 9: 10p. - Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder
Målgrupp
Äldre
Personkrets
LSS1
LSS2
Särskilda upplysningar
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS