Villagatan LSS
LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

Norrbyvälles dagliga verksamheter

Tfn: 08-551 786 55
Fax: 08-551 739 40

Besöksadress: JÄRNA
Postadress: Skäve 9, 153 31 JÄRNA
Föreståndare: Åse Frank, 0733-994202
Platsantal: 25
Lagrum: LSS 9:10, Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder


Målgrupp: Vuxna med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd

Verksamhetsinriktning: Lantgård – årstider – meningsfullt kreativt
Fem grupper i daglig verksamhet, i olika yrkesområden.

Våra dagliga verksamheter grundar sig på att var och en utifrån sin förmåga skall ges möjlighet till ett verkligt meningsfullt och individanpassat arbetsliv i social gemenskap med andra.
Vi ”skräddarsyr” så långt möjligt en individuell arbetssituation utifrån intresse och förmåga i fem grupper, som samverkar med varann.
God arbetsstämning hör till!
Verksamheterna är belägna i den lantliga miljön kring Skäve gård/Norrbyvälle, och en grupp i Järna tätort..

1. Skäve kafé
I det gamla magasinet finns ett ekologiskt/biodynamiskt kafé som har öppet för allmänheten (för öppettider, se www.norrbyvalle.se). Här finns även en liten presenthörna med hantverksprodukter.

Vi bakar och förädlar, gör smörgåsar och dekorerar tårtor, och följer årstidernas och säsongernas växlingar. Meningsfullt och intressant, med både återkommande uppgifter, kundmöten och tillfälle till variation.

Vi serverar gott kaffe, te i kanna, smörgåsar och goda bakverk. Fredagar serveras sopplunch – så länge den räcker.


2. Skäve lunch.
I Skävehuset serveras ekologisk/biodynamisk lunch till gårdens folk och matgäster utifrån mellan kl 12.00-13.00 (för meny, se www.norrbyvalle.se)

Man får nöjet att njuta av färska råvaror från gården och närområdet, vistas i Skäves lantliga miljö och känna på Norrbyvälles gästvänliga atmosfär.

I köket tillreds varmrätt, sallad, ofta nybakt bröd, måltidsdryck, liten efterrätt samt kaffe och te. Gårdens odlade produkter tas tillvara och förädlas. Lunchgruppen har en väl strukturerad arbetsdag med variation i årstider och maträtter.

Säkrast är att förboka sin lunch, se hemsidan.

3. Odlingsgruppen
Nära gårdens centrum finns en biodynamisk trädgårdsodling. Här odlar vi grönsaker, frukt, bär, örter och blommor på friland och i växthus.

Arbetsuppgifterna är säsongsbetonade och innefattar alla moment som ingår i en trädgårdsodling, allt från att så till att skörda. Produkterna som odlas fram levereras bl.a. till lunchserveringen, kaféet, våra boenden och medarbetare.
Vintertid gör vi viss förädling i odlingsgruppen, tex torkning av örter och framställning av kryddblandningar. Vi sysslar med trädgårdshantverk, planerar nästa säsong samt sköter snöskottning och sandning tillsammans med utemiljögruppen.

4. Utemiljögruppen
I den stora ”parkmiljön” som omger Norrbyvälles boenden sköter utemiljögruppen om gräsmattor, rabatter, buskar och träd, bl.a. ett hundratal äppelträd. Tillsammans med odlingsgruppen plockar vi äpplena, som mustas och säljs, samt serveras i kafé och lunch.

Under vintersäsongen arbetar båda odlings- och utemiljögrupperna med vaktmästeriuppgifter samt visst hantverk, och förbereder för nästa säsong, samt snöskottning och sandning vid entréerna.5.Kreativa verkstan
Centralt i Järna tätort arbetar vi med olika kreativa uppgifter, såsom möbelrenovering/styling, återvinningshantverk samt reparerar/renoverar cyklar. Vi lägger stor vikt vid individens kreativa intressen!

Läs gärna mer på vår hemsida: www.norrbyvalle.se för mer information om ridverksamheten.

Geografi: Strax invid Järna samhälle.

Huvudman: Stiftelsen Norrbyvälle Gård

Org nr: 802426-2332

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Kontakta Åse eller Sofi på mail eller telefon för mer information.

"Norrbyvälles dagliga verksamheter" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Neuropsykiatriska diagnoser
Utvecklingsstörning
Lagrum
LSS 9: 10p. - Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Personalhandledning finns
Stöd och service till vissa funktionshin
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO
Vårdpedagogik
Läkepedagogik
Socialterapi