LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

01 jun

Hyacinten Gruppboende

Besöksadress: Torupsvägen 23, Tyringe
Postadress: Torupsvägen 23, 282 33 Tyringe
Föreståndare: Håkan Stenberg, 076-627 32 80
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:8, Bostad med särskild service för barn och ungdomar


Målgrupp: På Hyacinten bor ungdomar och unga vuxna i åldrarna 16–20 år som omfattas av LSS personkrets 1 med inriktning på autism samt lindrig och måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Vi ser gärna att du söker till gymnasiet eller har annan sysselsättning. Vi har ett etablerat samarbete med en resursskola i Hässleholm cirka 10 minuter med tåg från Tyringe.

Verksamhetsinriktning: Grundläggande syfte är att stärka individens förmåga till ett fungerande och självständigt liv samt stötta i att vara delaktig i samhället och ta del av dess utbud av aktiviteter, kultur och upplevelser. Vi erbjuder en strukturerad verksamhet med individuellt anpassat stöd, service och omvårdnad som utgår från individuella behov och önskemål.
Vi stöttar dig i att utveckla fungerande rutiner i vardagen, allt från att sköta ett hem till att hitta och upprätthålla aktiviteter utanför hemmet. Här ingår även stöttning att bibehålla kontakt med familj samt att hitta och stötta i vänskapsrelationer. Vi ger även stöd i kontakten med sjukvård, arbetsförmedling, försäkringskassa och andra delar av samhället. Personal finns alltid nära i allt från hushållssysslor till ledsagning utanför boendet.

I arbetet använder vi oss av lågaffektivt bemötande (LAB). Vi tar också hjälp av tydliggörande pedagogik samt alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) för att förklara aktiviteter och uppgifter på ett visuellt tydligt och strukturerat sätt helt utifrån den boendes behov och förutsättningar.
Vi ansvarar för journal och dokumentationen mot socialtjänsten utifrån BBIC, en standard som underlättar både samordningen av personalens arbete och samarbetet med socialtjänstens handläggare.
Vi erbjuder hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskans, arbetsterapeutens och fysioterapeutens yrkesansvar.

SKOLA OCH AKTIVITETER
Vi jobbar aktivt för att möjliggöra en välfungerande skolgång. Hyacinten har ett etablerat samarbeta med en anpassad gymnasieskola i Hässleholm. Vi följer individens skolgång via ett tätt samarbete med lärare och diskuterar kontinuerligt utvecklingen.
Vi lägger stor vikt vid en meningsfull vardag som innehåller individanpassade aktiviteter. Tyringe erbjuder aktiviteter som utgår ifrån dina individuella intressen och förutsättningar och möjliggör att individen får vistas ute i natur och andra utemiljöer.

PERSONAL
Personal finns tillgänglig dygnet runt och bemanningen anpassas utifrån behov. Hos oss arbetar både män och kvinnor i olika åldrar och från olika kulturer. Personalens kompetens matchas noga för att möta behoven för de som bor här.

Geografi: Tyringe, Hässleholm

Huvudman: Humana

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Centrala placeringsenheten 0771-11 33 11 eller placering@humana.se
Beslut tas av föreståndare.

Övriga upplysningar: Vi vill gärna träffa individen innan flytt. Som första kontakt är man välkommen hit på studiebesök, och om det är möjligt besöker vi även den boende.

"Hyacinten Gruppboende" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
CP
Desintegrativ störning
Dubbeldiagnos
Fobier/Depressioner
Hjärnskada
Inlärningsvårigheter
Neurologisk sjukdom
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Ryggmärgsskador
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Lagrum
LSS 9: 8p. - Bostad med särskild service för barn och ungdomar
Målgrupp
Gravida
Kvinnor och män
Pojkar och flickor
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
LVU
Personalhandledning finns
Skolundervisning
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO
Vårdpedagogik
Arbetsrelaterad rehabilitering