Frelsning inom LSS p Socialtjnstdagen i rebro
LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?
 

Attendo Åsgatan

Tfn: 070-8449317

Besöksadress: Åsgatan 93, KNIVSTA
Postadress: Åsgatan 93, 741 45 KNIVSTA
Föreståndare: Viktoria Sjöö, 070-8449317
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:8, Bostad med särskild service för barn och ungdomar


Målgrupp: Ungdomar i ådern 14-21 år tillhörande personkrets 1 enligt 1 § LSS med beteende- eller social problematik och/eller lindrig utvecklingsstörning. Skola finns inom företaget, se https://www.attendo.se/enhet/attendo-samsaskolan för mer information.

Lagrum: LSS 9:8p

Målgrupp: Ungdomar

Platsantal:6

Tar emot: Både flickor och pojkar

Gruppbostad: 9 § 8 LSS för ungdomar i åldern 14-21 år tillhörande personkrets 1 med beteende- eller social problematik och/eller lindrig utvecklingsstörning.

Verksamhetsinriktning: På Åsgatan har vi en tydlig struktur och arbetar individuellt med olika pedagogiska hjälpmedel för att få en fungerande vardag. Du får träna inför vuxenlivet och får med stöd och hjälp, t ex lära dig att laga mat, städa och ta hand om din tvätt. Du får också möjlighet till hjälp och vägledning i hur samhället fungerar och hur vi på bästa sätt kan fungera tillsammans med andra. På Åsgatan får du stöd, hjälp och service utifrån dina egna behov och tillsammans sätter vi också mål att jobba emot om du har saker du vill utvecklas i och träna på.

Åsgatan har en egen buss som möjliggör aktiviteter och skjuts till skolan, kontakt med sjukvården etc. vi gör mycket aktiviteter, tex bad, fiske, idrott mm. Du kan själv vara med och påverka vilka aktiviteter du vill göra. Vi samarbetar gärna med din skola, många ungdomar går på vår egen skola och dit får du skjuts och hämtning om du vill. På Åsgatan uppmuntrar vi till ett aktivt liv och ett deltagande i samhällets kulturutbud. Du är själv med och påverkar de gemensamma och individuella aktiviteterna genom bl.a. boendemöten och samtal med din kontaktperson. Populära aktiviteter är bowling, bad, fiske och olika idrotter.

Geografi: Gruppbostaden Åsgatan ligger vackert i det lilla samhället Alsike. Alsike ligger ca 15 kilometer söder om Uppsala i Knivsta kommun och här finns sporthall, bibliotek och sjöar, där man kan både bada och fiska.

Lägenheter är ljusa och fräscha med egen dusch/toalett och uteplats. Gruppbostaden Vrå är en friliggande villa med sex ungdomsrum och mycket stora gemensamma utrymmen där man fikar tillsammans, äter gemensamma måltider, spelar spel, tittar på TV eller bara umgås. Det är lätt att ta sig till Alsike med tåg, buss eller bil.

Huvudman: Attendo Samsa AB

Org nr: 556599-0545

Upptagningsområde: Hela riket

Inskrivningsförfarande: Verksamhetschef Viktoria Sjöö

Övriga upplysningar: Skola kan erbjudas med samma övergripande pedagogik

"Attendo Åsgatan" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Dubbeldiagnos
Inlärningsvårigheter
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykosocial problematik
Utvecklingsstörning
Lagrum
LSS 9: 8p. - Bostad med särskild service för barn och ungdomar
Målgrupp
Pojkar och flickor
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
Personalhandledning finns
Skolundervisning
Stöd och service till vissa funktionshin
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO