LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Stackbo Gruppboende

Mobil: 076-105 08 58

Besöksadress: Valbo
Postadress: Stackbovägen 8, 818 91 Valbo
Föreståndare: Emil Eklund, 076-105 08 58
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Stackbo är ett gruppboende för vuxna som omfattas av LSS personkrets 1 med autismspektrum eller intellektuell funktionsnedsättning.
Vi tar ej emot personer med pågående missbruk.

Verksamhetsinriktning: Här bor du själv i din lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter dina behov. Du bestämmer över ditt boende och din lägenhet, vår roll är att hjälpa till att ordna så att det känns bekvämt och tryggt. Med grund i socialtjänstens vårdplan utformar vi en genomförandeplan tillsammans med dig utifrån dina individuella mål. Två kontaktpersoner håller i helheten, sköter kontakt med personal och socialtjänst och hjälper till att planera dina dagar. Sedan finns hela personalgruppen här för att stötta dig i vardagen.

Med personalens stöd kan du successivt utveckla dina förmågor, till exempel att ta hand om en lägenhet och dig själv, hitta sysselsättning och fritidsaktiviteter och planera dagen. Personal finns alltid nära för allt från hushållssysslor till ledsagning utanför boendet. När det behövs stöttar vi också i kontakten med sjukvård, arbetsförmedling, försäkringskassa, kriminalvård och andra delar av samhället.

Vi utgår från dina styrkor och förmågor, och jobbar för att hitta flexibla och kreativa lösningar utifrån de behov som uppstår. Om du önskar det så samarbetar vi gärna med din familj och/eller anhöriga, och de är alltid välkomna för att hälsa på om du vill.

För att skapa trygghet för dig använder vi oss av metoder såsom lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik samt alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).
Genomförandeplanen, din utveckling och dina behov följs upp regelbundet av personalen. Vi sköter din journal och dokumentationen mot socialtjänsten utifrån IBIC, en standard som underlättar både samordningen av personalens arbete och samarbetet med socialtjänstens handläggare.

Vi erbjuder hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskan, arbetsterapeuten och fysioterapeutens yrkesansvar.

Målet med vistelsen på Stackbo gruppboende är att du ska få det stöd som behövs för en meningsfull vardag med goda förutsättningar för att kunna växa och utvecklas, och självständigt klara så mycket som möjligt i livet.

Här bor du i en funktionsanpassad 1,5 rumslägenhet, som är utrustad med tvättmaskin samt fiber indraget för eget internetabonnemang. Till lägenheten hör ett litet förråd och du har tillgång till egen uteplats. I huset finns ett hemtrevligt kök och sällskapsrum och alla har tillgång till dem gemensamma uteplatsen. Ute i trädgården finns också en grillplats som är tillgänglig för alla som bor hos oss. Med buss tar du dig enkelt till centrala Gävle eller till Valbo Köpcentrum.

Geografi: Valbro, Gävleborgs län.

Huvudman: Humana

Org nr: 556739-6725

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Centrala placeringsenheten:
0771-11 33 11
placering@humana.se

"Stackbo Gruppboende" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS