LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Fargärdets gruppbostad

Mobil: 0730 751 280

Besöksadress: Breviksvägen 15 A-B, Eksjö
Postadress: 575 33 Eksjö
Föreståndare: Alexandra Olofsson
Placeringsansv: Alexandra Olofsson, 0730751280
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Personkrets 1. Män och kvinnor från 18 år och uppåt. Vi har specifik kompetens när det gäller psykiatrisk tilläggsproblematik.

Verksamhetsinriktning: Verksamheten har tillstånd för att bedriva bostad med särskild service enligt 9§ 9p LSS i form av gruppbostad för personer tillhörande personkrets 1. Vi erbjuder stöd och service till dig med Asperger, utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd och som är 18 år eller äldre.

I vår verksamhet möter du moderna och hemtrevliga boendemöjligheter som ger förutsättningar för att, som i lagens mening, bo och leva som andra. Verksamheten bedrivs i en nyrenoverad fastighet och består av 6 fullvärdiga lägenheter med hög standard. Lägenheterna på cirka 45 kvm omfattar två rum och kök, ett rymligt badrum och en egen uteplats. Gruppbostaden är belägen i ett lugnt villaområde i hjärtat av centrala Eksjö med närhet till både natur och stadskärna. Det innebär direkt anslutning till allt du behöver så som kollektivtrafik, matbutiker, fritidsaktiviteter och hälso- och sjukvård.

Vi arbetar individanpassat och erbjuder stöd och service utifrån varje boendes unika behov och livssituation. Vårt mål är att genom anpassade metoder, arbetssätt och bemötande kunna skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor och ett så självständigt liv som möjligt för de personer som får möjlighet att skapa sig ett hem i vår verksamhet. Vi vill att varje person ska få känna delaktighet och inflytande i sin livssituation och uppleva ett aktivt och meningsfullt liv i en trygg och trivsam miljö.

Vi erbjuder personal dygnet runt med formell utbildning och kompetens inom målgruppen. Det finns lång och bred erfarenhet av att arbeta med personer med olika funktionsnedsättningar, psykiatrisk tilläggsproblematik och samsjuklighet. Vi tar emot individer med omfattande tillsyns- och omvårdnadsbehov. Vi har tillgång till socionom och sjuksköterska dygnet runt samt arbetsterapeut och psykiatriker på konsultbasis. All personal erbjuds kontinuerlig handledning och kompetensförsörjning.

Vår vision är att kunna erbjuda ett tryggt hem och vara ett stöd på vägen mot ett självständigare liv. Ingen kan göra allt men alla kan göra något – och tillsammans kan vi göra stor skillnad.

Besök gärna vår hemsida för mer information.

Geografi: Eksjö kommun, Jönköpings län.

Huvudman: Alexo Omsorg AB

Org nr: 559100-7744

Upptagningsområde: Hela landet

Övriga upplysningar: Möjlighet finns att ta med ditt husdjur.

"Fargärdets gruppbostad" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Dubbeldiagnos
Fobier/Depressioner
Inlärningsvårigheter
Missbruk-alkohol
Missbruk-drog
Neurologisk sjukdom
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Övriga psykossjukdomar
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
LPT
Personalhandledning finns
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO
Vårdpedagogik
Socialterapi