LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Krokusgatans LSS

Besöksadress: Örebro
Postadress: Krokusgatan 20, 703 53 Örebro
Föreståndare: Malin Alvin, 070-410 55 30
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: LSS, personkrets 1, Vuxna med autismspektrum eller utvecklingsstörning.

Verksamhetsinriktning: Krokusgatans gruppbostad är belägen i Örebro där vi har hög personaltäthet och lång erfarenhet inom autismspektrumdiagnoser och utvecklingsstörning.
Här bor du själv i en fullt utrustad lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter dina behov. Varje lägenhet har en tillhörande uteplats eller balkong, sovrum, vardagsrum, dusch/WC med tvättmaskin samt fullt utrustat kök.

Specialkompetens
Verksamheten har särskilt kompetens om utvecklingsstörning med följd av en intellektuell funktionsnedsättning ex. down syndrom. Personalen är utbildade i lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ kompletterande kommunikation (AKK). Personalen arbetar särskilt med att stödja dig som bor till en tillgänglig, strukturerad och trygg vardag med hög självständighet efter din förmåga .Varje boende hos oss har en kontaktman och en vice kontaktman som stödjer dig att upprätta, följa upp och revidera genomförandeplan samt dag- och veckoschema. Personalen stödjer dig att hitta en god balans mellan återhämtande aktiviteter, ex. lyssna på musik, och aktiviteter som tar energi men inte nödvändigtvis är negativa
ex. träffa en kompis eller besöka badhuset. Med hjälp av detta förhållningssätt ökar känslan av en tillfredsställd vardag med utrymme för både vila och aktivitet.

Vår värdegrund, glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete. För oss innebär detta bl.a. delaktighet, inflytande och självbestämmande för att säkerställa.

Geografi: Krokusgatan är belägen cirka 3,5 km från centrala Örebro med goda kommunikationsmedel både via cykel och buss erbjuds ett aktivt liv med närhet till affärer, skog och natur samt andra aktiviteter. I närområdet finns flertalet dagliga verksamheter samt aktivitetscentret Tegelbruket där en mängd sport- och kulturevenemang finns att tillgå.

Huvudman: Humana LSS

Upptagningsområde: Hela Sverige

"Krokusgatans LSS" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Utvecklingsstörning
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
Personalhandledning finns
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO