LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Ekeliden Annexet

Tfn: 0451-599 99
Fax: 0451-599 91

Besöksadress: P A Perssons gata 6, Tyringe
Postadress: Nils Anderssons gata 5, 282 31 Tyringe
Föreståndare: Jonna Melin, 070-813 83 37
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 4
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: För män och kvinnor över 18 år och uppåt som har olika psykiska funktionshinder, samt med personer inom autism spektra.

Verksamhetsinriktning: Boendet bedrivs i en fristående stor villa i rött trä, som inger en trygg och hemtrevlig känsla.

Vårt boende
Villan består av fyra rymliga lägenheter som inreds efter tycke och smak. Varje lägenhet har en liten köksavdelning med kyl, frys och pentry. Badrummen är stora och moderna. I övrigt finns gemensam tvättstuga och allrum/kök, där man kan välja att äta gemensamt eller att äta i sin lägenhet. Villan ligger naturskönt med en enastående natur och fiskedammar som närmaste granne. Vi har nära till kollektiva förbindelser och därmed enkel access till butiker, apotek, bank m.m.

Vårt arbetssätt
Varje klient har en aktuell genomförandeplan som gjorts tillsammans med klienten, dennes kontaktman och ev. god man/anhörig. Vi arbetar helt utifrån vår värdering att alla har rätt till ett bra liv, vilket innebär att varje individ ska få en meningsfull sysselsättning i en trygg och varm hemmiljö. Självbestämmande och delaktighet är våra ledord. I våra arbetssätt ingår bl.a. LAB, Låg Affektivt Bemötande och Positivt Beteendestöd.

Vår personal och kompetens
Villan har god bemanning och personal dygnet runt, med sovande jour på natten. Varje klient får en egen kontaktman som säkerställer kvaliteten på den service och det stöd som ges. Kontaktmannen blir noga utvald i samråd med klienten. Grundläggande utbildning hos oss, är bl.a. omvårdnad, barn- & fritid alt. personlig assistentutbildning. Tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar ingår även i vårt uppdrag. Vi har även bred erfarenhet av kompletterande stöd och omsorg som ger individen möjlighet att fungera väl även i sociala sammanhang.

Vi ger dig det "lilla extra"
Vår värdegrund glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete Vi strävar alltid efter att klienten ska känna sig trygg och ha en meningsfull tillvaro. Vi ser inte hinder, utan fokuserar på att hitta lösningar. Att vi är lyhörda för allas önskemål och åsikter, är viktigt för att kunna ge just dig rätt plattform till ett bra liv. Vi har regelbundna "husmöten" där vi planerar hur vår vardag ska se, vilken mat som önskas, och vilka aktiviteter som ska genomföras, helt utifrån individuella önskemål och behov.

Geografi: Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Huvudman: Humana Vård

Org nr: 837000-6267

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Infomöte/studiebesök och samtal.

Övriga upplysningar: Gruppbostad LSS personkrets 1.
Daglig verksamhet, fritid och Snouezelverksamhet samt vårt semester paradis Villa Benesi.

"Ekeliden Annexet" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Inlärningsvårigheter
Intellektuell funktionsnedsättning
Neuropsykiatriska diagnoser
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1