LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Ekeliden Villa Åslund

Tfn: 0451-599 98
Fax: 0451-599 91

Besöksadress: Nils Anderssonsgata 4, Tyringe
Postadress: Nils Anderssonsgata 5, 282 31 Tyringe
Föreståndare: Jonna Melin, 070-813 83 37
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 4
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: För kvinnor och män över 18 år som tillhör personkrets 2.

Verksamhetsinriktning: På vår enhet finns det 4 st. lägenheter för kunder inom LSS personkrets 2. Varje lägenhet är modernt utrustad med stor toalett, eget pentry med spis och kylskåp. På villan finns ett stort gemensamhetsrum med soffa, fåtöljer och TV, ett gemensamt kök där man kan välja att äta frukost, kvällsmat och helgmåltider samt en gemensam tvättstuga. Vi har även på kvällar och helger tillgång till att besöka vår egna Snouezelavdelning på daglig verksamhet. Vi har nära till kollektiva förbindelser och därmed enkel access till butiker, apotek, bank m.m.

Vårt arbetssätt
Alla har rätt till ett bra liv och att kunna leva på ett så självständigt sätt som möjligt, även om man drabbas av en förvärvad hjärnskada. Vi utgår ifrån varje individ, och eftersträvar att tillgodose varje enskilds intresse. Vi jobbar lösningsfokuserat med individuella genomförandeplaner, där de boendes behov och önskemål ligger i fokus. Vi arbetar bl.a. med LAB, Låg Affektivt Bemötande och har även ett utbildningsprogram bestående av tre delar från Neurokompetens i Skåne, för att säkra upp vår kunskap inom förvärvade hjärnskador och få grundläggande kunskaper om hjärnan och dess funktioner.

Vår personal och kompetens
Villan har god bemanning och personal dygnet runt, med vaken natt på natten. Varje klient får en egen kontaktman som säkerställer kvaliteten på den service och det stöd som ges. Kontaktmannen blir noga utvald i samråd med klienten. Grundläggande utbildning hos oss, är bl.a. omvårdnad, barn- & fritid alt. personlig assistentutbildning. Tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar ingår även i vårt uppdrag.

Vi ger dig "det lilla extra"
Vår värdegrund glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete. Att umgås är viktigt! En fikastund med guldkant ger energi. Vi har regelbundna "husmöten" där vi planerar hur vår vardag ska se, vilken mat som önskas och vilka aktiviteter som ska genomföras, helt utifrån individuella önskemål och behov. På helgen blir det ofta en bra film samt någon sorts utfärd. Det är viktigt att kunna behålla sitt nätverk, även om det är på avstånd. Vi använder oss av all ny teknik för att kunna bibehålla kontakt. Vi ser inga svårigheter, utan hittar lösningar för att kunna möjliggöra önskemål.

Geografi: Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Huvudman: Syster Hulda Englunds Stiftelse Ekeliden

Org nr: 837000-6267

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Informationsmöte/studiebesök och samtal.

Språk: Vid behov finns tolkservice att tillgå.

"Ekeliden Villa Åslund" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
Autistiska syndrom
Psykiskt funktionshinder
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Pojkar och flickor
Personkrets
LSS2