LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Villa Torsjö

Tfn: 0761-352 774

Besöksadress: Torsjö 2871, Tyringe
Postadress: 282 31 Tyringe
Föreståndare: Elina Olofsson, 070-271 72 45
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: För män och kvinnor över 18 år och uppåt som tillhör personkrets 1, med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd.

Verksamhetsinriktning: Enheten består av sex lägenheter som alla är utrustade med kök och toalett med dusch tvättmaskin/torktumlare. På bottenplan finns även ett massagerum/jacuzzirum samt två snouezelrum. I huset finns också en gemensamhetslägenhet där de boende kan träffas för gemensamma aktiviteter.

Vårt arbetssätt
Villa Torsjö lämpar sig för de som behöver mer avskildhet. Den enskildes rätt till självbestämmande ligger till grund för all daglig planering, upprättandet av genomförandeplan och aktivitetsplanering. Vi strävar efter att varje boende ska uppnå största möjliga delaktighet och självständighet, med hänsyn tagen till var och ens förmågor och förutsättningar. Förutom teammöten för att hålla personalen uppdaterad, så har vi även husmöten så att klienterna hålls delaktiga i verksamheten. Vi har en väldigt liten omsättning på klienter vilket visar att de som flyttar hit trivs.

Våra metoder har sin grund i kognitionsteorier och tydliggörande pedagogik. Vi arbetar med att stödja den enskilde i sin vardag, gällande sysselsättning/anpassat arbete eller daglig verksamhet. Vi erbjuder även meningsfull fritid utifrån var och ens individuella önskemål, förutsättningar och behov. Dokumentation är väldigt viktigt för oss. Men framförallt är ett bra och professionellt relationsskapande den viktigaste grunden i vårt arbete med klienten.

Vi arbetar aktivt med Humanas värdegrund; ansvar, engagemang och glädje är centrala begrepp i vår verksamhet. Bra samarbete och kontakt med andra enheter, verksamheter, vårdgivare och myndigheter är viktiga för oss, så att vi säkerställer att klienterna får allt det stöd och den hjälp de är i behov av och har rätt till.

Vi har hög personaltäthet vilket gör att vi oftast kan tillgodose den boendes önskemål om specifika aktiviteter. Klienten har alltid tillgång till personal dygnet runt för att garantera hens trygghet. Varje boende har två personal som kontaktmän. Tillsammans med dem gör man en kartläggning av de färdigheter man har, denna ligger sedan till grund för genomförandeplanen. Samtlig personal är uppdaterade om och arbetar aktivt med dessa mål. Vi arbetar med beteenderegistreringar vilket gör det lättare att följa upp och se vad vi kan hjälpa klienten med.

Allt arbete tillsammans med de boende utgår ifrån den enskildes egen lägenhet vad gäller matlagning, städning och övrig ADL-träning. Hos oss är också husdjur är välkomna.

Vi arbetar med:

Tydliggörande pedagogik
ADL-bedömning
Olika funktionsbedömningar
Kognitiva hjälpmedel
MI-samtal
Massage
Praktik/Sysselsättning
Snouezel
AKK (alternativ kompletterande kommunikation)

Vår personal och kompetens
Vi har personal med olika bakgrund och kompetens. Vår strävan är att om man bor hos oss ska man utifrån sina förutsättningar få möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. All personal genomgår utbildning i tydliggörande pedagogik, AKK, konflikthantering och MI-samtal. Vi är duktiga på att bygga broar och vara lösningsfokuserade. Vi har liten omsättning på både ordinarie personal och klienter. Tillgång till sjuksköterska finns.

Gymnasiesärskola och särvux finns i Hässleholm (10 minuters resa). Möjlighet att ha daglig verksamhet finns också i Tyringe. För de som hellre vill ha praktikplatser så finns även den möjligheten.

Geografi: Villa Torsjö är centralt beläget i Tyringe, 13 kilometer från Hässleholm. Tyringe är en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Huvudman: Humana LSS

Upptagningsområde: Hela landet.

Inskrivningsförfarande: Informationsmöte/studiebesök och samtal.

Språk: Vid behov finns tolkservice att tillgå.

"Villa Torsjö" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Broschyrer
Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Inlärningsvårigheter
Neuropsykiatriska diagnoser
Utvecklingsstörning
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1