LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

01 maj

Gripengatan Gruppboende

Besöksadress: JÄRFÄLLA
Postadress: Gripengatan 15, 177 44 JÄRFÄLLA
Föreståndare: Mariella Murholm, 076-492 46 79
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Gripengatan är ett gruppboende för dig som omfattas av LSS personkrets 1, det vill säga personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd.
Vi riktar oss främst till dig som behöver lätt till måttligt stöd och psykiatrisk tilläggsproblematik.

Verksamhetsinriktning: På Gripengatans gruppboende bor du själv i din lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter dina behov. Du bestämmer över ditt boende och din lägenhet, vår roll är att hjälpa till att ordna så att det känns bekvämt och tryggt. Vi utformar en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur stödet i dina beslutade insatser ska se ut, där din delaktighet är viktig. Du kommer att ha en utsedd kontaktperson. Hen håller i helheten och stöttar dig i dina kontakter med exempelvis myndigheter, sjukvård, företrädare/god man och planerar dina dagar och insatser tillsammans med dig. Vi stöttar dig i att utveckla eller hitta en fungerande fritid som utgår från dina önskemål och intressen.

Vår pedagogik och bemötande bygger på lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik samt alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Genomförandeplanen, din utveckling och dina behov följs upp regelbundet av personal tillsammans med dig och din LSS-handläggare. Vi sköter din journal och dokumentationen mot socialtjänsten utifrån IBIC.

Vi erbjuder hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskan, arbetsterapeuten och fysioterapeutens yrkesansvar. Målet med vistelsen på Gripengatans gruppboende är en meningsfull vardag och utveckling mot ökad självständighet.

Boendet ligger i stadsdelen Barkarbystaden i Järfälla kommun. Gruppbostaden ligger på plan 2 i fastigheten som i övrigt består av bostadsrätter vilken är byggd 2023. Boendet har sex fullt utrustade tvårumslägenheter på 40 kvm, med öppen planlösning. Här finns ett stort badrum med tvättmaskin och ett funktionellt kök med spishäll, ugn, diskmaskin och kyl/frys.
Fastigheten ligger centralt med samhällsservice såsom Livsmedelsaffärer, shopping, caféer, restauranger, IKEA samt busshållplats/pendeltåg inom gångavstånd. Det finns en stor närhet till naturområden alldeles intill boendet.

Geografi: Järfälla, Stockholms län

Huvudman: Humana

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Centrala placeringsenheten:
0771-11 33 11
placering@humana.se

"Gripengatan Gruppboende" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Blandmissbruk
Dubbeldiagnos
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Schizofreni
Ångestsyndrom
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
LPT
LVU
Personalhandledning finns
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS