LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

AB Patia gruppbostäder

Besöksadress: Armégatan 40, Solna
Postadress: Armégatan 40, 171 71 Solna
Föreståndare: Cecilie Klemetsen, 010 459 01 43
Placeringsansv: Cecilie Klemetsen, 010 459 01 43
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Målgruppen är personer tillhörande personkrets 1, personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd bortsett från Patia Molnby som är ett boende enbart för personer med Prader Willi Syndrom.

Verksamhetsinriktning: Boendena är bemannade dygnet runt. På verksamheterna finns sjuksköterska på plats varje vecka samt vid behov. Gruppbostäderna består av sex moderna lägenheter med öppen planlösning samt egen uteplats eller balkong. I de gemensamma utrymmena finns goda förutsättningar för social samvaro och aktiviteter efter önskemål.

Verksamheternas arbetssätt utgår från ett tydliggörande perspektiv och ett lågaffektivt bemötande med individens behov och önskemål i fokus.

Geografi: Patia Danmarks Kumla ligger i ett trevligt villaområde 5 km från Uppsala centrum. Från boendet är det nära till kommunikation, service och handel samtidigt som man har naturen runt knuten.

Patia Skogsstjärnan i Åkersberga ligger vackert beläget i ett naturskönt område med närhet till skog och promenadstråk i ett trevligt villaområde. Det är gångavstånd till Åkersberga Centrum samt till kollektivtrafik.

Patia Björknäs ligger i ett villaområde i Nacka med fina grönområden och närhet till vatten. Boendet ligger med gångavstånd till Björknäs centrum och dess utbud av matvarubutiker, apotek och affärer.

Patia Kavlevägen ligger beläget i ett villaområde med naturen runt hörnet och bara några minuter från Flemingsbergs centrum.

Patia Molnby, i Vallentuna kommun, ligger beläget i ett naturskönt och lantligt område med naturen runt hörnet och närhet till Roslagsbanan. Med Roslagsbanan tar man sig till centrala Vallentuna på några minuter. Molnby är specialinriktat på att ta emot personer med PWS - Prader Willi Syndrom. Vi har via vår platschef, som också är med i det nationella nätverket för personer med PWS, lång erfarenhet av att jobba med denna målgrupp.

Patia Billdal, i Göteborgs kommun, ligger naturskönt beläget i ett mindre villaområde endast några minuter från Kungsportens köpcenter där såväl matvarubutiker, apotek som vårdcentral finns.

Patia Aspen, i Lerums kommun, ligger i en vacker och avkopplande miljö nära sjö-och friluftsliv men också nära centrum - allt på bekvämt pendlingsavstånd från Göteborg.

Patia Långsjö ligger några meter från Långsjön i Segeltorp, Huddinge kommun. Flertalet av de sex lägenheterna har sjöutsikt. Boendet är stort och har många gemensamhetsutrymmen för den som gillar sällskap. I de vackra omgivningarna är det lätt att ta sig ut på promenader och andra aktiviteter. Boendet ligger även nära matbutiker, tandläkare, vårdcentral m.m.

Huvudman: Patia LSS

Org nr: 559055-0868

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Kontakta Områdeschef Cecilie Klemetsen på 0721 85 01 43 eller cecilie.klemetsen@patia.se för information om de olika boendena eller gå in på vår hemsida för att nå verksamhetscheferna på respektive boende.

"AB Patia gruppbostäder" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Broschyrer
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS