LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Vretenvägen

Tfn: 073-055 78 01

Föreståndare: Ester Alphonce, 076-142 57 35
Placeringsansv: placering@humana.se, 0771-11 33 11
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Vretenvägens gruppbostad välkomnar vuxna personer som omfattas av personkrets 1 enligt LSS, det vill säga autism, utvecklingsstörning eller autismliknande tillstånd. Personalens kompetens och lokalernas utformning gör att boendet har stora möjligheter att ta emot personer med stora omsorgs-/omvårdnadsbehov.

Verksamhetsinriktning: Huset består av sammanlagt 6 lägenheter med 2 rum och egen uteplats. Till varje lägenhet finns ett förråd intill uteplatsen. Gemensamhetsytorna består bland annat av ett vardagsrum med TV, gemensamt kök och gemensam uteplats. För dig som vill bo här Hos oss bor du i din egen lägenhet

Aktiviteter och sysselsättning
Individuella aktiviteter planeras på kontaktmannasamtalen. Det ska vara aktiviteter som den boende är intresserad av och kan delta i. Ibland kan det vara svårt att hitta aktiviteter själv och då hjälper personalen till. Uppsala har ett stort utbud vad gäller aktiviteter och sysselsättning. Vi har en egen verksamhetsbil som vi använder om man inte känner sig bekväm att åka kommunalt. Gemensamma aktiviteter erbjuds dagligen, exempelvis bakning och spelkvällar. Naturligtvis är aktiviteterna frivilliga. Har man behov av daglig verksamhet och har ett beslut från biståndshandläggare, kan vi erbjuda plats på vår egen sysselsättning Palmbladsgatan. I övrigt finns ett stort utbud av sysselsättningar i Uppsala, både privat och kommunalt.

Personal och arbetssätt
Vår personal arbetar dygnet runt och vi har vaken natt. Hos oss arbetar både män och kvinnor i olika åldrar och från olika kulturer. All vår ordinarie personal har en grundläggande omvårdnadsutbildning samt erfarenhet inom LSS. Vissa i personalen har förutom erfarenhet av omvårdnad, även en pedagogisk bakgrund. För oss är det viktigt att personalen fortlöpande får kompetensutveckling och fortbildning. Därför erbjuder vi ett flertal utbildningar och regelbunden handledning. Vi arbetar med Humanas tre grundläggande metoder: Lågaffektivt bemötande, Tydliggörande pedagogik och AKK som står för Alternativ och Kompletterande Kommunikation. Till vår hjälp finns Humanas metodgaranter och vår lärportal Humana Academy.

Geografi: Vretenvägens LSS ligger i Sävja, strax utanför Uppsala. Läget kombineras av lantlig miljö med närhet till Uppsala centrum. Bussförbindelser finns.

Upptagningsområde: Hela Sverige

Övriga upplysningar: Humana öppnar i december 2020 ytterligare en gruppbostad i Uppsala. Den nya gruppbostaden kommer att heta Vretenvägens gruppbostad och blir den fjärde som Humana driver i egen regi inom Uppsala kommun.

"Vretenvägen" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Personkrets
LSS1