LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Gråbackavägen Gruppboende

Besöksadress: Gråbackavägen 3, Gunnilse
Postadress: Gråbackavägen 3, 424 57 Gunnilse
Föreståndare: Carina Svensson, 076-143 39 74
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 6
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Gråbackavägen är ett gruppboende för personer som omfattas av LSS personkrets 1, det vill säga personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi har god erfarenhet och kunskap även kring personer samt psykiatrisk tilläggsproblematik. Vi har god vana av samverkan med rättspsykiatrin och övrig psykiatrisk sluten- och öppenvård.
Vi kan ta emot skyndsamt vid behov.

Verksamhetsinriktning: På Gråbackavägen bor man själv i egen lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter behov. Individen bestämmer över sitt boende och lägenhet, vår roll är att hjälpa till att ordna så att det känns bekvämt och tryggt. Vi utformar en genomförandeplan tillsammans med individen som beskriver hur stödet i beslutade insatser ska se ut.

Varje person kommer att ha en utsedd kontaktperson. Hen håller i helheten och stöttar i kontakter med exempelvis myndigheter, sjukvård, företrädare/god man och planerar individens dagar och insatser. Vi stöttar i att utveckla eller hitta en fungerande fritid som utgår från individens önskemål och intressen. Personal finns alltid nära för allt från hushållssysslor till ledsagning utanför boendet.

Vår pedagogik och bemötande bygger på lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik samt alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Genomförandeplanen, utveckling och individens behov följs upp regelbundet av personal tillsammans med brukaren och LSS-handläggare. Vi sköter journal och dokumentationen mot socialtjänsten utifrån IBIC.
Vi erbjuder hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskan, arbetsterapeuten och fysioterapeutens yrkesansvar. Målet med vistelsen på Gråbackavägens gruppboende är en meningsfull vardag och utveckling mot ökad självständighet.

SYSSELSÄTTNING OCH AKTIVITETER
En meningsfull sysselsättning är viktigt för att man ska må bra. Vi hjälper till att planera daglig sysselsättning utifrån individens styrkor, intressen och behov. Vi stöttar gärna i planering av fritidsaktiviteter utifrån önskemål och intressen. I samband med inflytt pratar vi igenom det med individen och handläggare för att hitta en lämplig plan.
På boendet erbjuds gemensamma aktiviteter som man frivilligt kan delta i. En gång per månad hålls boende-/husmöten där man som boende hos oss tillsammans med grannar kan uttrycka önskemål om gemensamma aktiviteter, måltider och annat som är intressanta.

PERSONAL
På Gråbackavägen finns personal på plats dygnet runt och en bemanning som är anpassad utifrån dina behov. Nattetid finns jour-personal som stöd vid behov. Hos oss arbetar både män och kvinnor i olika åldrar och från olika kulturer.

Geografi: Gråbackavägens gruppboende ligger i Gunnilse, ca 12 km från centrala Göteborg. Boendet är placerat lugnt i villamiljö i en tvåplansfastighet. Tre lägenheter på varje plan med både hiss och trappa mellan planen.

Huvudman: Humana

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Centrala placeringsenheten 0771-11 33 11 eller placering@humana.se

"Gråbackavägen Gruppboende" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
CP
Desintegrativ störning
Fobier/Depressioner
Hjärnskada
Inlärningsvårigheter
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Schizofreni
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Övriga psykossjukdomar
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Äldre
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
LPT
Personalhandledning finns
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO