LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?
 

Erstadiakoni Näsbyparks Parkinsonboende

Tfn: 08-714 60 11
Fax: 08-544 436 48

Besöksadress: Eskadervägen 2-4, TÄBY
Postadress: 183 54 TÄBY
Föreståndare: Lena Holm, 08-714 60 11
Placeringsansv: Jessica Lindholm, 08-714 60 12
Platsantal: 36
Lagrum: SoL 7.1.2, Boenden som motsvarar dem som avses i SoL 5.5.2 eller 5.7.3


Målgrupp: Vuxna och äldre med Parkinson i komplikationsfas med eller utan psykiska symtom och kognitiv svikt, eller annan neurologisk sjukdom, även atypisk parkinson ( MSA,PSP,CBD och Levybody sjukdom)

Verksamhetsinriktning: Sveriges första och enda boende för personer med Parkinsons sjukdom .

I nära samarbete med ParkinsonFörbundet planerade vi ett boende specifikt inriktat för personer med Parkinsons sjukdom. Lägenheterna, gemensamhetslokalerna och inredningen planerades i samråd med förbundet och utifrån den senaste forskningen om sjukdomen för att få dem ändamålsenliga för de boende. Anpassningar gjordes exempelvis med färgsättningar på väggar och golv för att bryta låsningar och för att underlätta orientering på våningarna. I maj 2003 stod Näsbyparks Parkinsonboende klart som Sveriges första och enda boende för personer som drabbats av Parkinsons sjukdom.

Våra medarbetare

Det krävs kunskap och förståelse för att möta och hantera de varierande symtom som Parkinsons sjukdom och atypisk parkinson medför. Medicinering måste ske på exakta tider, kosten anpassas och varje person som är drabbad måste få en vård och omsorg som är individuellt utformad. Personalen på Näsbyparks Parkinsonboende har kunskap och förståelse om Parkinsons. Kopplat till boendet finns en geriatriker och en neurolog och specialistläkare inom Parkinsons sjukdom och våra sjuksköterskor är utbildade parkinsonsjuksköterskor. Samtliga vårdbiträden och undersköterskor har internutbildning och vidareutbildas fortlöpande inom Parkinsons sjukdom samt får kontinuerlig handledning.
Aktiviteter

På Näsbyparks Parkinsonboende erbjuds sjukgymnastik flera gånger i veckan, både individuellt och i grupp. Andra aktiviteter som erbjuds är läsecirklar, frågesport, chokladbingo och promenader med picknick. Som boende på Näsbyparks Parkinsonboende inbjuds du till att delta i Borådet, där boende, personal, ledning och frivilligorganisationer träffas för att utvärdera och vidareutveckla verksamheten.

Ett boende i centrum

Boendet består av 36 lägenheter med gemensamma matsalar, balkonger och vardagsrum. Lägenheterna är mellan 31-40 kvm och har egna badrum, kylskåp, trinettkök, förvaringsutrymmen och kabel-tv. De rymliga balkongerna har utsikt mot Näsbyviken, här äter vi tillsammans när det är varmt och odlar grönsaker, frukt och kryddor under sommarmånaderna.

Näsbyparks Parkinsonboende ligger i Näsbypark centrum, ett nyrenoverat centrum med ett stort utbud av butiker och service, bland annat bank, mataffär, apotek, vårdcentral, restauranger, bibliotek och trevliga småbutiker som säljer kläder och inredning. Butikerna är lättillgängliga, hissen från boendet tar dig direkt ner till inomhusgallerian.

Det är enkelt att ta sig till Näsbyparks Parkinsonboende både via kommunala transportmedel och bil. Roslagsbanan stannar precis utanför centrumet och buss 619 ansluter från Täby centrum.
Hur får jag en lägenhet på Näsbypark?

För att få en lägenhet på Näsbyparks Parkinsonboende krävs ett biståndsbeslut från din hemkommun. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med och beslutar om du beviljas plats eller inte. De kontaktar i sin tur oss och vi erbjuder dig en lägenhet i mån av plats. Du betalar en vårdavgift till din hemkommun samt hyra till oss för lägenheten.

Geografi: Näsbyparks Parkinsonboende ligger i Näsbypark centrum, ett nyrenoverat centrum med ett stort utbud av butiker och service, bland annat bank, mataffär, apotek, vårdcentral, restauranger, bibliotek och trevliga småbutiker som säljer kläder och inredning. Butikerna är lättillgängliga, hissen från boendet tar dig direkt ner till inomhusgallerian.

Det är enkelt att ta sig till Näsbyparks Parkinsonboende både via kommunala transportmedel och bil. Roslagsbanan stannar precis utanför centrumet och buss 619 ansluter från Täby centrum.

Huvudman: Ersta Diakoni

Org nr: 556542-3752

Upptagningsområde: Hela Sverige, vi har ramavtal med Stockholms stad och enskilda avtal med ett antal kommuner.

Inskrivningsförfarande: Biståndshandläggaren i hemkommunen gör en beställning på en plats hos oss Inflyttning sker efter överenskommelse.

Språk: Vi har en mångkulturell personalgrupp på vår hemsida kan du se de olika spåpråkkompetenser som finns på Näsbypark.

"Erstadiakoni Näsbyparks Parkinsonboende" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
MS
Parkinsons sjukdom
Lagrum
SoL 7.1.2 - Sådana boenden som motsvarar dem som avses i SoL 5.5.2 ell
Målgrupp
Kvinnor och män
Äldre
Särskilda upplysningar
Äldreboende