LSSGuiden.se Sveriges största söktjänst för LSS
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem.

Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.

Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom.

Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.

LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd.

Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.

HVB- /Familjehemsdagen Luleå - 22 maj 2018

HVB- och Familjehemsdagen på Kulturens Hus i Luleå.

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på HVB/Familjehem. HVBGuiden.se arrangerar för första gången en HVB- och Familjehemsdag i Luleå tisdagen den 22 maj.

Det är ett slutet branschevenemang avsett för dig som arbetar med placeringar inom socialtjänsten eller har en ledande befattning inom socialtjänst, kriminalvård eller landsting.

Här träffar ni potentiella samarbetspartners, hittar nya HVB/Familjehem, tar del av senaste nytt och får massor med inspiration till er dagliga verksamhet.

Välkommen till vårens stora mötesdag i Luleå 2018, helt kostnadsfritt!


Anmäl dig här! Program

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

Föreläsning, mer info kommer inom kort.
10.15 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
"Att vara en missbrukande mamma - lära sig leva med vetskapen om att ha skadat sitt eget barn"
Föreläsare: Ulla-Maria Andersson, författare, terapeut på ett behandlingshem för kvinnor, personlig och professionell erfarenhet av beroendeproblematik, kriminalitet, våld i nära relationer och att vara missbrukande mamma.
Missbruk är förknippat med skuld och skam och något man inte talar om...
Ulla-Maria vill nu bryta tabut kring ämnet och berättar om sitt liv som missbrukande mamma. Om skulden och skammen och om hur plågsamt det är att välja drogen istället för sitt egna barn.
Hon berättar om de dubbla känslor som uppstår när ens barn placeras i fosterhemsfamilj: lättnaden över att fosterhemsfamiljen tar ansvar för det hon inte själv klarar men smärtan i att någon annan är en bättre mamma till hennes barn än hon själv. Vi får en inblick i hur det är att växa upp med psykisk ohälsa i familjen, med övergrepp, missbruk och kriminalitet. Och många års vistelse på kvinnofängelset Hinseberg.

11.45 Lättare lunch

13.00

"Hjärnans utveckling i skärmarnas tid – Vad förlorar vi när samtalet försvinner?"
Föreläsare: Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala universitet.
Om vad som sker med vår hjärna när mängder av skärmar tar allt större plats i vårt liv. Och delvis eller mycket ersätter det normala samtalet mellan fyra ögon. Vad händer med oss då? Betydelsen för hjärnans funktion av stimulans, stress, multitasking, men också sömnbrist berörs, liksom olikheter av olika slag mellan individer – hur klarar vi av kraven och anpassningen?

13.50 Fika och mingel med utställarna

14.20

"Hunger, smärta och misär - att växa upp med en utvecklingsstörd mamma och en alkoholiserad pappa"
Föreläsare: Lisbeth Pipping, författare, beteendevetare, föreläsare med egen erfarenhet.
De hade inga lakan i sängarna. De var smutsiga och alltid hungriga. När de var sjuka blev de slagna. Hon var tretton år när hon fick sin första tandborste och lakan i sin säng. Lisbeth och hennes två småsystrar växte upp med en utvecklingsstörd mamma och en alkoholiserad pappa. I skolan blev hon svårt mobbad. Och omvärlden valde att blunda. Kyrkan – den som familjen var engagerad i – såg, men gjorde ingenting. Socialsekreteraren konstaterade att Lisbeths mamma var i nivå med en sexåring – men lät ändå barnen bo kvar. Ingen ville se att barnen stundtals svälte eller att de inte blev sedda. ”Jag överlevde min uppväxt men jag vill aldrig leva om mitt liv.” 
Lisbeth vågar prata om det som är tabu för så många – att faktiskt vara glad över att slippa sin mor. ”Det hade varit bättre om mamma inte hade fött oss tre syskon. Alla har rätt att bli föräldrar men skyddsnätet måste bli bättre om föräldraskapet inte fungerar.”
Idag lever Lisbeth ett bra liv, har två vuxna barn och föreläser och skriver böcker om hur viktigt det är att se barnets utsatthet, att sätta barnen främst. Vi måste våga kämpa för att alla barn har rätt till en bra barndom. Vi måste våga se med barnets ögon.

15.05

Vi avrundar dagen med utlottning av fantastiska priser!

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Funasdalens Utvecklingscenter