LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Marielund LSS

Tfn: 076-149 59 16

Besöksadress: Orrefors
Postadress: Bruksvägen 10, 382 71 Orrefors
Föreståndare: Ulf Karlsson, 076-149 59 16
Placeringsansv: Ulf Karlsson, 076-149 59 16
Platsantal: 4
Lagrum: LSS 9:8, Bostad med särskild service för barn och ungdomar


Målgrupp: Marielund LSS § 9.8 är specialiserad på barn och ungdomar, inom autismspektrat. Våra verksamheter i Orrefors och Karlskrona är resursstarka och anpassade efter våra barns/ungdomars individuella behov och utvecklingsmål.
Bemanningen är alltid 1-1, för att kunna ge hen rätt utvecklingsmöjligheter, under sin vistelse på Marielund LSS. Våra boende har endast 4 platser per enhet.

Verksamhetsinriktning: Verksamheten arbetar efter visuell tydliggörande pedagogik (TEACCH) och lågaffektivt bemötande. Alla barn/ungdomar får en personlig design, utifrån genomförandeplan, schema, visuellt stöd, riskbedömningar och handlingsplaner.

Den visuella strukturen återspeglar verkligheten för ungdomen och skapar en trygghet för hen, genom att pedagogiskt förhållningssätt är enhetligt i verksamhet. Vilket innebär att barnet/ungdomen får en trygghet genom att personalen följer schemat. Barnets/ungdomens flexibilitet utvecklas genom att tillämpa visuell struktur och ha en regelstyrd tillvaro som följs av sin omgivning.
Vår personal har en grund utbildning från omvårdnadsprogrammet, stödpedagog eller socialpedagog. Marielund LSS erbjuder sin personal kompetenshöjande insatser för kurser och extern handledning av legitimerade specialister inom neuropsykiatri/psykologi samt pedagogiskt förhållningssätt enligt förståelse för autismspektrat.

Syftet med placering på Marielund LSS är att rusta barnet/ungdomen inför kommande vuxenliv, genom att skapa ett välfungerande upplägg, som inkluderar alla dygnets timmar och aktivitet såsom skola, anpassad praktik, ADL, fritid, social träning – relation till anhöriga, syskon, vänner, särintressen/styrkor, kommunikationsutveckling, finna strategier att hantera grader av affekt.

Org nr: 559271-6657

"Marielund LSS" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Desintegrativ störning
Utvecklingsstörning
Lagrum
LSS 9: 8p. - Bostad med särskild service för barn och ungdomar
Målgrupp
Kvinnor och män
Pojkar och flickor
Personkrets
LSS1