LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Villagatan Gruppboende

Fax: 0495-13010

Besöksadress: Villagatan 4, Målilla, Hultsfred
Postadress: Östra Långgatan 8, 577 91 Hultsfred
Föreståndare: Mikael Andersson, 073-655 50 39
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 5
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Villagatan är ett mindre lugnt gruppboende för vuxna som omfattas av LSS personkrets 1 med individuellt anpassat stöd utifrån tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Boendet ligger i lugnt villaområde i småländska Målilla med närhet till både natur och all samhällsservice.

Verksamhetsinriktning: På Villagatan bor du själv i din lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter dina behov. Du bestämmer över ditt boende och din lägenhet, vår roll är att hjälpa till att ordna så att det känns bekvämt och tryggt. Vi utformar en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur stödet i dina beslutade insatser ska se ut, där din delaktighet är viktig. Du kommer att ha en utsedd kontaktperson. Hen håller i helheten och stöttar dig i dina kontakter med exempelvis myndigheter, sjukvård, företrädare/god man och planerar dina dagar och insatser tillsammans med dig. Vi stöttar dig i att utveckla eller hitta en fungerande fritid som utgår från dina önskemål och intressen.

Personal finns alltid nära för allt från hushållssysslor till ledsagning utanför boendet.

Vår pedagogik och bemötande bygger på lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik samt alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Genomförandeplanen, din utveckling och dina behov följs upp regelbundet av personal tillsammans med dig och din LSS-handläggare. Vi sköter din journal och dokumentationen mot socialtjänsten utifrån IBIC.

Vi erbjuder hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskan, arbetsterapeuten och fysioterapeutens yrkesansvar. Målet med vistelsen på Villagatans gruppboende är en meningsfull vardag och utveckling mot ökad självständighet.

En meningsfull sysselsättning är viktigt för att man ska må bra. Vi hjälper till att planera daglig sysselsättning utifrån dina styrkor, intressen och behov. Vi stöttar dig gärna i planering av fritidsaktiviteter utifrån dina önskemål och intressen. I samband med inflytt pratar vi igenom det med dig och din handläggare för att hitta en lämplig plan.

Hos oss kan du få möjlighet till daglig verksamhet inom vår egen regi om du har det beviljat av din kommun. På Forma DV planeras och anpassas din sysselsättning individuellt utifrån dina intressen och styrkor.

På Villagatan finns personal på plats dygnet runt och en bemanning som är anpassad utifrån dina behov. Nattetid finns jour-personal som stöd vid behov.

Geografi: Villagatan ligger i småländska Målilla cirka 45km från Oskarshamn.

Huvudman: Humana

Org nr: 559086-7361

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Centrala placeringsenheten 0771-11 33 11 eller placering@humana.se

"Villagatan Gruppboende" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
Blandmissbruk
Dubbeldiagnos
Fobier/Depressioner
Hjärnskada
Inlärningsvårigheter
Missbruk-alkohol
Missbruk-drog
Neurologisk sjukdom
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykosocial problematik
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Övriga psykossjukdomar
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
LPT
Personalhandledning finns
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO
Vårdpedagogik
Socialterapi