LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

Holmsund

Besöksadress: Normarksvägen 3, Gävle
Postadress: Normarksvägen 3, 804 27 Gävle
Föreståndare: Emil Eklund, 076-105 08 58
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: Vuxna personer inom personkrets 1 med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Verksamhetsinriktning: Holmsund är ett gruppboende strax utanför Gävle. Det ligger i ett modernt enplanshus i ett lugnt villaområde med natursköna omgivningar och fina promenadstråk. Affärer, hälsocentral, busshållplats och annan service finns inom gångavstånd. Med buss tar det mindre än tio minuter in till Gävle centrum.

På Holmsund bor du själv i din lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter dina behov. Du bestämmer över ditt boende och din lägenhet, vår roll är att hjälpa dig att skapa ett gott liv hos oss.

Du börjar med att tillsammans med din kontaktperson ta fram en genomförandeplan som speglar just dina behov och förutsättningar. Utifrån den stöttar vi dig i att utveckla fungerande rutiner i vardagen, allt från att sköta ett hem till att hitta och upprätthålla aktiviteter utanför hemmet. Här ingår även att hålla kontakt med familj samt att hitta och behålla vänner. Vi ger också stöd i samhällskontakten, till exempel med sjukvården.

Vi har stor vana vid att anpassa vårt arbetssätt till varje boende. Vi vågar pröva nya saker om vi tror att det kan hjälpa dig att utvecklas, klara allt fler moment på egen hand och bli mer självständig och delaktig.

Vi arbetar enligt Humanas tre grundläggande metoder: Lågaffektivt bemötande, som innebär att vi jobbar lågmält och förebyggande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) , för att förklara aktiviteter och uppgifter på ett visuellt tydligt och strukturerat sätt.

Vi erbjuder hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskan, arbetsterapeuten och fysioterapeutens yrkesansvar. Vi har en väl upparbetad kontakt med hälsocentralen i Bomhus och med öppenvårdspsykiatrin i Gävle.

En motiverande sysselsättning är viktigt för att man ska må bra. Vi har ett upparbetat samarbete med den kommunala dagliga sysselsättningsverksamheten i Gävle. För de som inte har daglig verksamhet skapar vi rutiner och struktur i boendet utifrån behov och önskemål.

På Holmsunds gruppboende finns personal på plats dygnet runt, med en vaken natt.

Geografi: Gruppbostaden ligger i Gävleförorten Bomhus med närhet till kommunikationer, apotek, vårdcentral och butiker. In till centrala Gävle tar det cirka 10 minuter med buss.

Huvudman: Humana LSS

Org nr: 556754-3912

Upptagningsområde: Hela landet.

Inskrivningsförfarande: För mer information, eller för att boka besök, vänligen kontakta verksamhetschef.

"Holmsund" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
Autismliknande tillstånd
Utvecklingsstörning
Lagrum
LSS 9: 9p. - Bostad med särskild service för vuxna eller annan...
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO