LSSGuiden.se
LSSGuiden.se
Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL
Glömt lösenordet?

01 maj

Falköping Daglig Verksamhet

Besöksadress: Landbogatan 4, Falköping
Postadress: 521 42 Falköping
Föreståndare: Theresia Wilsson, 073-065 75 12
Placeringsansv: Centrala placeringsenheten, 0771-11 33 11
Platsantal: 20
Lagrum: LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna


Målgrupp: På Falköping daglig verksamhet tar vi emot vuxna från 18 år. Det är en daglig verksamhet för dig som omfattas av LSS personkrets 1, det vill säga personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi har god erfarenhet och kunskap även kring psykiatrisk tilläggsproblematik. Oftast bor våra arbetstagare i något av våra boenden men det är inget krav utan sysselsättning kan också erbjudas personer som inte bor hos oss men har beviljat beslut om daglig verksamhet enligt LSS.

Verksamhetsinriktning: På Falköping DV tror vi på ett livslångt lärande och vill ge varje individ möjlighet att lyckas och förutsättningar att växa. En meningsfull sysselsättning är viktigt för att man ska må bra. Vi hjälper till att planera daglig sysselsättning utifrån dina styrkor, intressen och behov. Hos oss är du delaktig i hur ditt arbete ska se ut, vad det ska innehålla och hur det ska vara planerat. Vi utformar en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur stödet ska se, där din delaktighet är viktig. Du får en utsedd kontaktperson. Hen håller i helheten och stöttar dig i planering och kontakter kring ditt arbete.

I vårt arbetssätt utgår vi från Humanas tre grundläggande metoder: lågaffektivt bemötande (LAB), som innebär att vi jobbar lågmält och förebyggande, samt tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation för att förklara aktiviteter och uppgifter på ett visuellt tydligt och strukturerat sätt. Genomförandeplanen, ditt arbete och dina behov följs upp regelbundet av din arbetshandledare tillsammans med dig och din LSS-handläggare.

MÅLSÄTTNING FÖR VERKSAMHETEN
Vår målsättning är att du ska uppleva en meningsfull vardag med en utvecklande sysselsättning och social träning. Det är viktigt för oss att du som deltagare känner just glädjen av din sysselsättning och att ditt deltagande har betydelse och kan sättas i ett större sammanhang. Detta oavsett vilken uppgift du gör – hos oss är alla lika viktiga.

På Humana arbetar vi utifrån ett normkritiskt perspektiv där alla människor har lika värde utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Humanas värdegrund, sammanfattad med värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje, genomsyrar verksamheten och hålls levande genom dagligt ledarskap samt strukturerade diskussioner och övningar med all personal.”

PERSONAL
Vi anpassar stöd och insatser utifrån individuella behov och förutsättningar. Falköpings dagliga verksamhet bygger på självständighet, inflytande, arbetsinnehåll och individuellt anpassat stöd. Samtliga personal har relevant utbildning, kunskap och erfarenhet. Hos oss arbetar både män och kvinnor i olika åldrar och från olika kulturer. Vi strävar efter en personalgrupp med mångfald.

Geografi: Falköping, Västergötland.

Huvudman: Humana

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Centrala placeringsenheten 0771-11 33 11 eller placering@humana.se
Beslut tas av föreståndare.

"Falköping Daglig Verksamhet" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
CP
Dubbeldiagnos
Dövblind
Fobier/Depressioner
Inlärningsvårigheter
Neurologisk sjukdom
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Psykosocial problematik
Schizofreni
Utvecklingsstörning
Ångestsyndrom
Övriga psykossjukdomar
Lagrum
LSS 9: 10p. - Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder
Målgrupp
Kvinnor och män
Personkrets
LSS1
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO